Специјализирана смотра на македонски автохтони кучиња - шарпланинци

Започнува на
Завршува на
Smotra

На 20-ти април на Гумење, Крушево, ќе се одржи традиционалната смотра на шарпланинци, со почеток во 11 часот, која ќе претстави автохтони шарпланинци од целата држава.

Овој настан ги носи на едно место одгледувачите на оваа раса на кучиња и нивната презентација присустните љубители на животните ќе можат да ја проследат одблиску.